Σεμινάριο/Ομιλία με Θέμα “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Νότιας Αττικής, αντιλαμβανόμενη τις προκλήσεις που προκύπτουν καθημερινά από την χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οργανώνει την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 19.30 με 21.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων π. Τ.Ε. Νέας Σμύρνης, Σεμινάριο/Ομιλία με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Εισηγητής είναι ο Δρ. Γεώργιος Ρουσσόπουλος, Ειδικός Επιστήμονας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και π. Έφορος Πληροφορικής Γενικής Εφορείας/ΣΕΠ.

Καλούνται να συμμετάσχουν τα Ενήλικα Στελέχη, τα μέλη των ΕΚΣ όπως επίσης και Παλαιοί Πρόσκοποι. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον Έφ. Πληροφορικής Μίχαλο Μιχάλη, συμπληρώνοντας την φόρμα https://goo.gl/zCwSeY το αργότερο έως την Παρασκευή 13 Απριλίου.

Εκδρομή Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους

Ο Κλάδος Προσκόπων της Π.Ε. Νοτίου Αττικής, σε εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος, διοργανώνει δύο Εκδρομές Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους στις 21-22 Απριλίου 2018 καθώς και στις 28-29 Απριλίου 2018 στον Υμηττό. Σκοπός της εκδρομής είναι να αποδείξουν οι Πρόσκοποι που θα συμμετάσχουν ότι τόσο ατομικά, όσο και σε συνεργασία μεταξύ τους είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τις γνώσεις και ικανότητες υπαίθρου, είναι οργανωμένοι, αυτάρκεις, παίρνουν πρωτοβουλίες και μπορούν να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια στην εξερεύνηση που περιλαμβάνει διαβίωση στο ύπαιθρο με διανυκτέρευση.

Την ευθύνη της εκδρομής θα έχει η Επιτροπή Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους που αποτελείται από:
– τον Έφορο Κλάδου Προσκόπων της ΠΕΝΑ
– την Αν. Έφορο Κλάδου Προσκόπων της ΠΕΝΑ
– τους Αρχηγούς των Ομάδων που θα συμμετέχουν

Για τη συμμετοχή των Προσκόπων απαιτείται:
– να έχουν ολοκληρώσει τις προϋποθέσεις του Κανονισμού.
– κάθε Αρχηγός Ομάδας να καταθέσει στην Περιφέρεια αντίγραφο του Μητρώου του υποψηφίου Προσκόπου Χρυσού Βέλους
– να φτάσει στην Επιτροπή Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους η Δήλωση Συμμετοχής που επισυνάπτεται, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, συνοδευόμενη από αντίγραφο του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μέλους ΣΕΠ του υποψηφίου.

Οι αιτήσεις πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Τρίτη 3/04/2018, οπότε και η επιτροπή εξερεύνησης θα αξιολογήσει τα προσόντα και ικανότητες του κάθε Προσκόπου. Η σύνθεση των Εξερευνητικών Ομάδων και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της εκδρομής θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ στη Ν. Σμύρνη και ώρα 17:00.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε Εξερευνητικές Ομάδες, οι οποίες θα πρέπει:
• Να ακολουθήσουν πορεία με χάρτη και πυξίδα σε άγνωστη διαδρομή.
• Να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο σε πρόχειρο κατάλυμα.
• Να προγραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες όπως:
– Χαρτογράφηση της περιοχής
– Μετρήσεις και υπολογισμούς
– Εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού
– Κατασκευή συσκευής συλλογής νερού
– Συλλογή φύλλων και πετρωμάτων
– Προστασία περιβάλλοντος
– Κοινωφελείς δραστηριότητες
– Μαγείρεμα με ή χωρίς σκεύη
– Φωτογραφικό ημερολόγιο
– Παρατήρηση ουράνιου θόλου κ.α.
• Να μαγειρέψουν.
• Να επιδεικνύουν σε κάθε στιγμή της εκδρομής Προσκοπικό Πνεύμα.

Κάθε Εξερευνητική θα πρέπει να παρουσιάσει στην Επιτροπή Εξερεύνησης τις ομαδικές και ατομικές εργασίες που θα ζητηθούν, στις 13 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ στη Ν. Σμύρνη και ώρα 18:30. Η επιτροπή Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους θα αξιολογήσει τη δουλειά των Προσκόπων και θα εισηγηθεί στον Περιφερειακό Έφορο, ο οποίος θα απονείμει τα διακριτικά Χρυσού Βέλους στους επιτυχόντες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Έφορο Κλάδου Προσκόπων, Νίκο Χατζόπουλο, στο τηλ. 6944 864010 ή στο email: penotprosk@sep.org.gr.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής.

Ανιχνευτικό Εργαστήρι Δασοπροστασίας

Η Πολιτική Προστασία είναι πολύ σημαντικός φορέας μιας σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας, ο οποίος τονίζει τη σημασία της αυτοδυναμίας των πολιτών και των κοινοτήτων. Έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους, φυσικούς και τεχνολογικούς λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ενεργό συμμετοχή των ανιχνευτών στα δρώμενα της κοινωνίας τους η Κοινότη

τα Ανιχνευτών τομέα Βύρωνα-Καισαριανής και ο κλάδος ανιχνευτών της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Νοτίου Αττικής σε συνεργασία με την Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριαν

ής σας προσκαλούν στο Ανιχνευτικό Εργαστήρι «Δασοπροστασία» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 31/03/2018 – 01/04/2018 . Στο πρόγραμμα που ακολουθεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το μέρος και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί.Για να δηλώσετε συμμετοχή και για λοιπές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο βαθμοφόρο του ΣΕΠ Μιχάλη Γεωργάρα στο 6936783808 και στο email mike_georgaras@yahoo.gr.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Νότιας Αττικής, αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των Βαθμοφόρων της, οργανώνει τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, Σεμινάριο Α’ Βοηθειών. Το Σεμινάριο θα έχει τίτλο «Εισαγωγή στις Πρώτες Βοήθειες» με εισηγητή τον Γαβριήλ Μιχαλάτο, Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή – Εξεταστή Α’ Βοηθειών της Rescue Training International (Πιστοποιημένο πάροχο Α’ Βοηθειών του Αμερικανικού Καρδιολογικού Οργανισμού).

Όσοι Βαθμοφόροι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Εφ. Εκπαίδευσης Μπονώρη Χριστίνα στο email: tikoathens@gmail.com το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, αναφέροντας Όνομα, Σύστημα και Καθήκοντα.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ CAPOEIRA

Ο κλάδος ανιχνευτών σε εφαρμογή του ετήσιου προγραμματισμού του οργανώνει το Σαββατοκύριακο 3- 4 Δεκεμβρίου, ανιχνευτικό εργαστήρι με θέμα Capoeira. Το ανιχνευτικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από το δάσκαλο Carlos Eduardo Guerra Costa και το Centro Cultural Capoeiragem. To εργαστήρι θα λάβει χώρα στο χώρο του εντευκτηρίου Βύρωνα τις εξής μέρες και ώρες:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου: Ώρα έναρξης 15:30

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου: Ώρα έναρξης 15:30

Όσοι ανιχνευτές/τριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον έφορο κλάδου ανιχνευτών Αναστάσιο Μπαλάσκα στο τηλ: 6945745656 και στο email: tasosbal@hotmail.com το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 6€/άτομο και καλύπτει λειτουργικά έξοδα του εργαστηρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια.

1o Ετήσιο Συνέδριο Μελών Ε.Κ.Σ.

Οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Μελών Ε.Κ.Σ. της Περιφέρειάς μας, θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στο χώρο εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός).

Παρακαλούμε πολύ τις ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου να μην πραγματοποιηθεί καμία δραστηριότητα η οποία θα εμποδίσει την παρουσία των Μελών Ε.Κ.Σ., διότι η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Την ημέρα του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασίας ανάδειξης των εκπροσώπων Μελών Ε.Κ.Σ. της Περιφερειακής Εφορείας στην Γ.Σ. του Σ.Ε.Π., ο αριθμός των οποίων είναι 2, σύμφωνα με το Μέτρο Ανάδειξης το οποίο περιγράφεται στην Εγκύκλιο 25/2016 της Γ.Ε.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαμορφωμένο ως εξής:

08.30  Προσέλευση – Εγγραφές Συνέδρων

09.00  Έναρξη εργασιών – Εκλογή Προεδρείου

09.30  Απολογισμός έργου Π.Ε. για το έτος 2016

09.45  Σκέψεις και Ιδέες για τη νέα χρονιά – Πρόεδρος Ε.Κ.Σ. Π.Ε.                           

10.00  Θέμα – «Όργανα και Αρμοδιότητες της Ε.Κ.Σ.»

11.00  Διάλειμμα

11.30  Θέμα – «Πως γίνεται το Συμβούλιο της Ε.Κ.Σ. στα Συστήματα»

12.30  Παρουσίαση Υποψηφίων για μέλη της Γ.Σ.

12.45  Ελεύθερο Βήμα

13.15  Ολοκλήρωση Εργασιών Συνεδρίου – Λήξη Συνεδρίου

13.30  Έναρξη διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπων στη Γ.Σ. του Σ.Ε.Π.

15.00  Λήξη διαδικασίας ανάδειξης

 

Όλα τα μέλη των Ε.Κ.Σ., κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του Συνεδρίου, θα εγγράφονται στη Γραμματεία καταβάλλοντας τη συμμετοχή τους. Η οικονομική συμμετοχή των μελών Ε.Κ.Σ. έχει οριστεί στα 3 ευρώ.

Για τη συμμετοχή των Μελών Ε.Κ.Σ. στη διαδικασία ανάδειξης, είναι απαραίτητη η εγγραφή τους στο Συνέδριο καθώς και η επίδειξη της Προσκοπικής ή Αστυνομικής Ταυτότητας.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης και δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα Μέλη των Ε.Κ.Σ. τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στην Εγκύκλιο 24/2016 [βλ. συνημμένα].

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016. Η υποβολή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στo email της Περιφερειακής Εφορείας (penotattikis@sep.org.gr).

2ήμερη Εκδρομή Περιφέρειας Κλάδου Ανιχνευτών στον Δυτικό Παρνασσό

Έντυπα

Οδηγίες

Όσον αφορά τη 2ήμερη του κλάδου μας θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
1) Λόγω κολλήματος στην Όχη, (δυσκολία πρόσβασης στο καταφύγιο), η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στον Παρνασσό, σε κομμάτι του Διεθνούς μονοπατιού Ε4, από Επτάλοφο προς Δελφούς με ενδιάμεση διανυκτέρευση στο ύπαιθρο.
2) Για περισσότερες συμμετοχές η εκδρομη θα ξεκινήσει Σάββατο 29/10 και όχι από την Παρασκευή 28/10.
3) Το γενικό πρόγραμμα είναι το εξής:

Σάββατο
07:00 αναχώρηση από Αθήνα
11:00 Άφιξη στον Επτάλοφο
12:00 Έναρξη πορείας
16:00 Άφιξη στο χώρο διανυκτέρευσης
18:00 Παιχνίδι προσανατολισμού
20:00 forum για μετανάστευση και προσφυγικό
23:00 Κατακλιση

Κυριακή
08:00 Έναρξη πορείας για Δελφούς
11:00 Άφιξη Δελφούς
12:00 Επίσκεψη στον Αρχαιλογικό χώρο
14:00 μαγείρεμα
16:00 – 17:00 Αναχώρηση

4) Ενεργός συμμετοχή κοινοτήτων: Κομμάτι των δραστηριοτήτων θα δοθεί για προετοιμασία από τις κοινότητες. Επίσης οι κοινότητες θα αναλάβουν μόνες τους το διαιτολογιό τους και τα υλικά (ομαδικα και ατομικά).

Όσον αφορά τα υλικά θέλει προσοχή διότι η διανυκτέρευση θα γίνει με σκηνές. Φροντίστε για γκαζάκια μαγειρέματος και φυσικά για τα ατομικά υλικά των ανιχνευτών.

5) Δείτε άμεσα συμμετοχές, για να μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε για τα περιατέρω. Το κόστος θα κυμανθεί στα 15€/ άτομο, ανάλογα με τις συμμετοχές και θα καλύπτει μεταφορικά και πρόγραμμα.
6) Ανάλογα με τις συμμετοχές θα χωριστούμε και σε κοινότητες για την εκδρομή.

24o Συνέδριο Προσκόπων Νότιας Αττικής

Οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Περιφέρειάς μας, θα διεξαχθούν τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Γλυφάδας (Ιλίου 17 & Αγαμέμνονος, Γλυφάδα). Το θέμα του Συνεδρίου θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους Βαθμοφόρους και στα μέλη των Ε.Π.Π. της Περιφέρειάς μας.

Παρακαλούμε πολύ τις ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου να μην πραγματοποιηθεί καμία δραστηριότητα η οποία θα εμποδίσει την παρουσία Βαθμοφόρων, διότι η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Επίσης, οι Βαθμοφόροι των Κλάδων θα ενημερωθούν και από τους Εφόρους για τις συναντήσεις που θα προηγηθούν του Συνεδρίου.

Την ημέρα του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασίας ανάδειξης των εκπροσώπων Βαθμοφόρων και μελών Ε.Π.Π. της Περιφερειακής Εφορείας στην Γ.Σ. του Σ.Ε.Π., ο αριθμός των οποίων είναι 18 και 1 αντίστοιχα, σύμφωνα με το Μέτρο Ανάδειξης το οποίο περιγράφεται στην Εγκύκλιο 25/2016 της Γ.Ε.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαμορφωμένο ως εξής:

08.30 Προσέλευση – Εγγραφές Συνέδρων

09.00 Έναρξη εργασιών – Εκλογή Προεδρείου

09.30 Απολογισμός έργου Π.Ε. για το έτος 2016

10.15 Κυρίως Θέμα Συνεδρίου                          

13.00 Διάλειμμα

13.15 Παρουσίαση Πορισμάτων στην Ολομέλεια

14.00 Γεύμα

15.00 Παρουσίαση Προγραμματισμού Κλάδων και Ειδικοτήτων για το έτος 2017

15.15 Παρουσίαση Υποψηφίων για μέλη της Γ.Σ.

15.50 Ελεύθερο Βήμα – Λήξη Συνεδρίου

16.50 Ολοκλήρωση Εργασιών Συνεδρίου – Λήξη Συνεδρίου

17.00 Έναρξη διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπων στη Γ.Σ. του Σ.Ε.Π.

18.30 Λήξη διαδικασίας ανάδειξης

Όλοι οι Βαθμοφόροι και τα μέλη των Ε.Π.Π., κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του Συνεδρίου, θα εγγράφονται στη Γραμματεία καταβάλλοντας τη συμμετοχή τους. Η οικονομική συμμετοχή των Βαθμοφόρων και μελών Ε.Π.Π. έχει οριστεί στα 5 ευρώ.

Παρακαλούνται όλοι οι Α.Σ. να δηλώσουν τους Βαθμοφόρους του Συστήματός τους που πρόκειται να συμμετάσχουν στο Συνέδριο, στο link goo.gl/gAm57r, μέχρι τη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.

Για τη συμμετοχή των Βαθμοφόρων στη διαδικασία ανάδειξης, είναι απαραίτητη η εγγραφή τους στο Συνέδριο καθώς και η επίδειξη της Προσκοπικής ή Αστυνομικής Ταυτότητας.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης και δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν οι Βαθμοφόροι και τα μέλη των Ε.Π.Π. οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στην Εγκύκλιο 24/2016 [βλ. συνημμένα].

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η υποβολή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στo email της Περιφερειακής Εφορείας (penotattikis@sep.org.gr).

Συνημμένα αρχεία

Ανακοίνωση ΠΕ Συνεδρίου

Αίτηση υποψηφιότητας Μέλους στην ΓΣ – Βαθμοφόροι

Αίτηση υποψηφιότητας Μέλους στην ΓΣ – ΕΠΠ

Εγκύκλιος 24/2016