Επειδή το «Φροντιστήριο» βγαίνει από το «Φροντίζω»

Ένα κοινωνικό φροντιστήριο που αριθμεί ήδη 20 μαθητές, ιδέα και πράξη, των Προσκόπων του Ζωγράφου

Η ιδέα απλή: εθελοντικά μαθήματα σε μαθητές κάθε τάξης που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Εκπαιδευτικού Συστήματος. Φοιτητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με τα Ενήλικα Στελέχη και τους γονείς των Προσκόπων του Ζωγράφου, ξεκίνησαν μέσα στις Προσκοπικές Εστίες της περιοχής να παραδίδουν μαθήματα, σε κάθε τάξη, για όποιο παιδί της περιοχής το έχει ανάγκη. Εδώ και δύο μήνες, 20 περίπου μαθητές από Α’ Δημοτικού εως Γ’ Λυκείου, με τη συνδρομή τουλάχιστον 15 φοιτητών, δέχονται επιπρόσθετη βοήθεια στα μαθήματά τους. Τα μαθήματα γίνονται όλη την εβδομάδα, σε 2 Προσκοπικούς χώρους που παραμένουν ανοιχτοί. Προς το παρόν, παραδίδονται 18 μαθήματα, σχεδόν 35 συνολικά ώρες την εβδομάδα και ο αριθμός ανεβαίνει. Οπουδήποτε χρειάζεται, γίνονται συμπληρώσεις στα μαθήματα καθώς και αναπληρώσεις! Η παρέα ολοένα και μεγαλώνει και από τις δύο πλευρές, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ωραίες οι ιδέες, ωραίες οι απόψεις, το πιο σημαντικό όμως είναι οι ΠΡΑΞΕΙΣ! Και οι Πρόσκοποι του Ζωγράφου δίνουν ένα παράδειγμα πράξης άξιο να το μιμηθούν όλοι. Και μας κάνουν περήφανους!

*Αν δεν είστε επίδοξοι μιμητές της ιδέας των παιδιών ή πρόθυμοι καθηγητές ή μελλοντικοί μαθητές τους, αλλά θέλετε πολύ να βοηθήσετε ΜΠΟΡΕΙΤΕ:
Βρείτε κάπου μεταχειρισμένα ή αγοράστε και χαρίστε τους ένα από τα παρακάτω βιβλία:
Μαθηματικά Γ’ Λυκείου, Φυσική ΣΤ’ Δημοτικού, Ιστορία ΣΤ’ Δημοτικού, Αρχαία Β’ Γυμνασίου, Γλώσσα Γ’ Γυμνασίου, Μαθηματικά Β’ Γυμνασίου, Μαθηματικά Α’ Λυκείου, Αρχαία Α’ Λυκείου, Γλώσσα Α’ Γυμνασίου, Ιστορία Α’ Γυμνασίου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *