LoGo_PENA

27o Συνέδριο Βαθμοφόρων ΠΕΝΑ

Αγαπητοί μου,


Οι εργασίες του 27ου Συνεδρίου της Περιφέρειάς μας, θα διεξαχθούν τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 10:00 με 17:00 στο κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, ΤΚ 15669, Παπάγου).


Παρακαλούμε πολύ, τις ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου να μην πραγματοποιηθεί καμία δραστηριότητα η οποία θα εμποδίσει την παρουσία Βαθμοφόρων, διότι η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.


Την ευθύνη διοργάνωσης του Συνεδρίου έχει η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.Σ.) αποτελούμενη από τους κάτωθι βαθμοφόρους:


Σταύρο Λογγοβίτη, Έφορο Διοίκησης Π.Ε.Ν.Α.
Κωνσταντίνο Χαρατσάρη, Βοηθό Περιφερειακό Έφορο Π.Ε.Ν.Α.
Χριστίνα Μπονώρη, Έφορο Εκπαίδευσης Π.Ε.Ν.Α.
Δήμητρα Καραβάνα, Αναπλ. Έφορο Κλάδου Προσκόπων Π.Ε.Ν.Α.


Τα θέματα του συνεδρίου είναι τα εξής:


α. Απολογισμός έργου 2019
β. Παρουσίαση κι επικύρωση του Σχεδίου Δράσης και Ανάπτυξης της Π.Ε.
γ. «Περιφερειακή Εφορεία Νότιας Αττικής: 30 χρόνια Καλές Πρακτικές»
δ. Προγραμματισμός δράσεων

Η εισήγηση του θέματος (γ.) του Συνεδρίου βρίσκεται στο σύνδεσμο http://penotiasattikis.gr/?p=2595&fbclid=IwAR2lDSWonhQN3ZZj0hYMf30lv8pXLKW3hB95cLb_QXqH59DmFsbREmeYxyw με λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης. Προτρέπουμε όλους τους βαθμοφόρους να μη διστάσουν και να γίνουν κι αυτοί εισηγητές!


Στις εργασίες του συνεδρίου καλούνται να συμμετάσχουν, ως παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, καθώς και μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων της ΠΕΝΑ.


Όλοι οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του Συνεδρίου, θα εγγράφονται στη Γραμματεία καταβάλλοντας τη συμμετοχή τους. Η οικονομική συμμετοχή έχει οριστεί στα 5 ευρώ. Παρακαλούνται οι Ε.Κ.Σ. των Συστημάτων να βοηθήσουν οικονομικά, αν είναι δυνατόν, τη συμμετοχή των βαθμοφόρων.


Οι δηλώσεις συμμετοχής των βαθμοφόρων και των μελών Ε.Κ.Σ. θα γίνουν συγκεντρωτικά από τους οικείους Αρχηγούς Συστήματος, ενώ των Παλαιών Προσκόπων της Π.Ε.Ν.Α. θα γίνουν συγκεντρωτικά από τους Αρχηγούς των Ε.Π.Π.


Για τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής και τις καταληκτικές ημερομηνίες, θα ενημερωθούν εγκαίρως οι Α.Σ. καθώς και οι Αρχηγοί των Ε.Π.Π.


Ας είναι το συνέδριό μας συμμετοχικό και μαζικό όπως κάθε χρόνο, αντάξιο της τριαντάχρονης ιστορίας της Περιφέρειάς μας. Καλή αντάμωση!

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς
Ο Π.Ε. Νότιας Αττικής


Iωάννης Σ. Δημητριάδης

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε εδώ

Forum καλών πρακτικών

Φέτος η Περιφερειακή Εφορεία Νότιας Αττικής κλείνει 30 χρόνια ζωής. Αποφασίσαμε λοιπόν το θέμα του φετινού συνεδρίου να μην έχει έναν εισηγητή, αλλά πολλούς. Και αυτοί οι εισηγητές να είστε εσείς, οι βαθμοφόροι της Περιφέρειας.

Το κυρίως θέμα του συνεδρίου μας είναι ένα Forum καλών πρακτικών: Έχεις υπόψιν σου μια δράση που είχατε κάνει στο τμήμα ή στο Σύστημα και ήταν πολύ επιτυχημένη; Θυμάσαι τα συστατικά της επιτυχίας της; Μοιράσου τα με τους υπόλοιπους βαθμοφόρους της Περιφέρειας!

Περίγραψε την δράση αυτή μόνος σου ή με άλλους. Μην φανταστείς κάτι το τρομερό! Σε μια γωνιά μιας αίθουσας θα έχεις 5-10 φωτογραφίες τυπωμένες, ή σε λάπτοπ ή σε τάμπλετ, ή μια αφίσα για τη δράση ή και τίποτα απ’ όλα αυτά. Όποιος έρχεται στη γωνιά σου, εξήγησέ του την εμπειρία σου, το πολύ μέσα σε 5’! Αν σε παρακολούθησε, δώσε του μια απόδειξη παρακολούθησης. Αν όχι, δεν πειράζει!

Αν θες κι εσύ να γίνεις εισηγητής στο συνέδριο για τα 30 χρόνια της Νότιας, κάνε κλικ εδώ και συμπλήρωσε την φόρμα συμμετοχής!

Aidini -100 xronia

Οι Πρόσκοποι της Νότιας Αττικής τίμησαν τα 100 χρόνια από την θυσία των προσκόπων Αϊδινίου


Με μία σειρά από εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη, μια περιοχή βαθειά συνδεδεμένη με την Μικρασιατική Καταστροφή, οι Πρόσκοποι της Νότιας Αττικής, σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και το Σύλλογο Ιμβρίων, τίμησαν τους Προσκόπους του Αϊδινίου που θυσιάστηκαν πριν από 100 χρόνια, τον Ιούνιο του 1919.

Οι 31 Πρόσκοποι από το Αϊδίνιο αιχμαλωτίστηκαν από τους Τσέτες που κατέλαβαν την πόλη στις 17 Ιουνίου, οι οποίοι τους συνέλαβαν και στη συνέχεια τους εκτέλεσαν με μαρτυρικό τρόπο. Για τα 31 αυτά παιδιά, καθώς και για τους Προσκόπους που χάθηκαν το 1922 στα Σώκια και την Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας, διοργανώθηκε έκθεση φωτογραφικού υλικού στο Σύλλογο Ιμβρίων από την Τετάρτη 19 έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μητρόπολη της Νέας Σμύρνης.

Ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Προσκόπων Μικράς Ασίας, όπου 31 νέοι Πρόσκοποι απέθεσαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο, ένα για κάθε Πρόσκοπο του Αϊδινίου

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την ομιλία του πρώην Προέδρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Δρ. Χρήστου Σταθόπουλου στον σύλλογο Ιμβρίων, ο οποίος εξιστόρησε τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου και όσων ακολούθησαν. Σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες από συγγενείς των θυμάτων, τηλεγραφήματα από τους αξιωματικούς του Στρατού και της τότε Κυβερνήσεως, συνέθεσαν μία λεπτομερή και συγκινητική ομιλία.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Σμύρνης Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Εμμανούηλ, ο Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Κρικρής, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Θοδωρής Μάντζιος και κ. Κώνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης κ. Ευστάθιος Πράπας, η Τοπική Έφορος Νέας Σμύρνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κα Έρη Μπιρλιράκη και η Πρόεδρος κα Ειρήνη Μπερεδήμα.

Εκ μέρους του ΣΕΠ, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Έφορος του ΣΕΠ κ. Χριστόφορος Μητρομάρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠ κ. Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΠ κ.,Παντελής Προμπονάς, ο Περιφερειακός Έφορος Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Χαζάπης, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, Παλαιοί Πρόσκοποι και Πρόσκοποι από όλη τη Νότια Αττική, από Ζωγράφου έως και Γλυφάδα και Βούλα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής εκδήλωσης, καθώς και όσους παρευρέθηκαν.

Aidini -100 xronia
Aidini -100 xronia
Aidini -100 xronia
Aidini -100 xronia
Aidini -100 xronia

Πρόσκοποι Αϊδινιου: 100 χρόνια από την θυσία τους

Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον Ιούνιο του 1919, όπου στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας σφαγιάστηκε η τοπική Ομάδα Προσκόπων.

Τιμώντας τη μνήμη των παιδιών που θυσιάστηκαν, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Νότιας Αττικής, σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και το Σύλλογο Ιμβρίων, διοργανώνουν Εκδηλώσεις Μνήμης από την Τετάρτη 19/6 έως και την Κυριακή 23/6.

Θα ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία σας στις κεντρικές εκδηλώσεις την Κυριακή 23/6 στις 19:00 στο Μνημείο Πεσόντων Προσκόπων Μικράς Ασίας (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη) καθώς και στην ομιλία που θα ακολουθήσει στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη)

afisa Aidini
Φωτιά-Ηλιούπολη-Υμηττός by Stergios Pasias

Εκπαίδευση Δασοπροστασίας -γινόμαστε ακόμα χρησιμότεροι!

Η Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής διοργανώνει Εκπαίδευση Δασοπροστασίας το Σάββατο 20 Απριλίου στο 2° Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής (15:00-Θεωρητικό) και την Κυριακή 21 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καισαριανής (09:00-Πρακτική εφαρμογή).

Το πλούσιο θεματολόγιο της εκπαίδευσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εισηγήσεις για τη σημασία του δάσους, τη νομοθεσία για την προστασία του δάσους, Α ́ Βοήθειες, λειτουργία ραδιοδικτύου και χρήση φορητών ασυρμάτων, τρόπους αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, προσανατολισμό με χάρτη-πυξίδα, αλλά και θέματα όπως ο ρόλος των εθελοντών στη δασοπροστασία, τα καθήκοντα του παρατηρητή και φυσικά το σχέδιο δράσης και τα μέτρα ασφαλείας της ομάδας. Για παραπάνω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου penotattikis@sep.org.gr βάζοντας στον τίτλο του μηνύματός σας την ένδειξη “ΕΔΔΚ”.

Η εκπαίδευση είναι ανοικτή και για οποιονδήποτε, Πρόσκοπο ή μη. Οπότε, μη διστάσετε να καλέσετε όποιον ενδιαφέρεται: φίλους, συγγενείς, μέλη ΕΚΣ, Παλαιούς Προσκόπους.

Δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο εμφάνισης μιας πυρκαγιάς. Με τη συμμετοχή μας στη Βασική Εκπαίδευση Εθελοντών Δασοπροστασίας της ΕΔΔΚ, μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να γίνουμε ακόμα χρησιμότεροι προς το κοινωνικό σύνολο, το φυσικό μας περιβάλλον, αλλά και για να γίνεται η διεξαγωγή των θερινών κατασκηνώσεών μας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ας είμαστε όλοι εκεί!

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΕΝΑ

Στιγμιότυπο από την ολομέλεια του συνεδρίου

26o Συνέδριο Βαθμοφόρων ΠΕΝΑ

Στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα διοργανώθηκε το 26ο Συνέδριο των ενηλίκων εθελοντών  της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Νότιας Αττικής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το 10ο Δημοτικό καθώς και τον διευθυντή του κ. Καρρά για την εξαιρετική φιλοξενία.

Το συνέδριο μας τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης.

Στα πλαίσια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο οι Πρόσκοποι μπορούν να γίνουν πιο αποδοτικοί στη διάδρασή τους με την κοινωνία, στη θετική τους παρέμβαση στις γειτονιές τους, καθώς και στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους για να προσφέρουν στο συνάνθρωπο.

Τέλος, ως Περιφερειακή Εφορεία Νοτίου Αττικής ευχαριστούμε θερμά τους Προσκόπους του Βύρωνα για τη βοήθεια που προσέφεραν στη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ο Διευθυντής του 10ου Δημοτικού κ. Καρράς παραλαμβάνει εκ μέρους του σχολείου αναμνηστική πλακέτα από τον Περιφερειακό Έφορο Νοτίου Αττικής Γιάννη Δημητριάδη

Ο Διευθυντής του 10ου Δημοτικού κ. Καρράς παραλαμβάνει εκ μέρους του σχολείου αναμνηστική πλακέτα από τον Περιφερειακό Έφορο

Στιγμιότυπο από την ολομέλεια του συνεδρίου

Στιγμιότυπο από την ολομέλεια του συνεδρίου

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του κυρίως θέματος του συνεδρίου

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του κυρίως θέματος του συνεδρίου

dimitriadis-dimarxos-katwpodis

Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με τον ΠE Γιάννη Δημητριάδη

LoGo_PENA

«Έσο έτοιμος για δύσκολες καταστάσεις: είμαστε έτοιμοι;»

Στο τελευταίο Παγκόσμιο Συνέδριο, προστέθηκε ένα όγδοο στοιχείο στην προσκοπική Μέθοδο, ένα στοιχείο που στην πραγματικότητα προϋπήρχε «κρυμμένο» στην Υπόσχεση αλλά ξεχάστηκε σ᾽ ένα δάσος μαζί με κάτι χαρτόνια που ξέμειναν μετά από ένα ζωηρό παιχνίδι. Το όγδοο αυτό στοιχείο της προσκοπικής μεθόδου είναι το περίφημο Community Ιnvolvement, η Διάδραση με την Κοινωνία που ήρθε να τονίσει, να υπογραμμίσει και να μας θυμίσει τη μία από τις θεμελιώδεις Αρχές του Προσκοπισμού, το καθήκον προς τους Άλλους, που εκφράζεται και στην υπόσχεσή μας από το καθήκον προς την Πατρίδα και το «να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση».

Στην ανάλυση αυτού του στοιχείου διαβάζουμε:

Η Διάδραση με την Κοινωνία δίνει την ευκαιρία στους Προσκόπους να ασχοληθούν και να εργαστούν με ανθρώπους από διαφορετικές ομάδες και πολιτισμούς. Εργαζόμενοι μαζί και μέσω της κοινότητας, τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύσσουν τη διαπολιτισμική τους κατανόηση, να αναγνωρίζουν θέματα που αφορούν στις διάφορες ηλικίες με την αλληλεπίδραση που υπάρχει και να έχουν περισσότερη και ποικίλη συμμετοχή στην κοινωνία.

Κάθε ευκαιρία για μάθηση που προσφέρει ο Προσκοπισμός, θα πρέπει επομένως να είναι συνδεδεμένη με το όφελος που υπάρχει στην κοινωνία. Όταν ο Πρόσκοπος μαθαίνει να κάνει ένα κόμπο, θα πρέπει να συνδέεται με τον τρόπο που αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για να σώσει μια ζωή. Ακόμα και όταν ο Πρόσκοπος βιώνει μια προσωπική μαθησιακή ευκαιρία που φαίνεται να έχει προσωπική ωφέλεια (όπως π.χ. μια αθλητική δράση), θα πρέπει να συνδεθεί με κάποιο τρόπο με την ωφέλεια που θα έχει η κοινωνία από αυτό (π.χ. υγιείς και με καλή φυσική κατάσταση Πρόσκοποι μπορεί να έχουν την ικανότητα να υπηρετήσουν καλύτερα την κοινότητα σε μια δεδομένη στιγμή).

Η Διάδραση με την Κοινωνία προάγει τη συνοχή και κινητοποιεί κάθε μέλος της σε μια κοινή προσπάθεια να συμβάλλουν στη μετεξέλιξη της κοινωνίας προς το καλύτερο. Φέρνει σε επαφή περισσότερους ανθρώπους με τις Αξίες και τον Σκοπό της Κίνησης και τους παρακινεί να υποστηρίξουν την Αποστολή της. Η προσπάθεια Δημιουργίας ενός Καλύτερου Κόσμου είναι ένα ταξίδι που οι

Πρόσκοποι δεν μπορούν να υλοποιήσουν μόνοι τους, αφήνοντας την κοινωνία εκτός. Πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια, ανεξάρτητα από το μέγεθος της μαθησιακής ευκαιρίας στην οποία εμπλέκονται οι Πρόσκοποι. Η Προσφορά Υπηρεσίας δεν πρέπει να θεωρείται ότι απλά κάνουμε πράγματα για άλλους, αλλά ότι η Διάδραση με την Κοινωνία θα πρέπει οπωσδήποτε να προϋποθέτει ότι κάνουμε πράγματα μαζί με άλλους. Το στοιχείο της Διάδρασης με την Κοινωνία είναι να βοηθήσουμε τους Προσκόπους να Δημιουργήσουν έναν Καλύτερο Κόσμο. Κύριο μέλημα είναι να έχουμε ενεργούς πολίτες και την ευθύνη κάθε Προσκόπου να γνωρίζει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην κοινωνία.[1]

 

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, η Αττική, η γειτονιά μας, έχει πληγεί από «λιμούς, λοιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς» και αρκετοί Πρόσκοποι έχουν σπεύσει να βοηθήσουν. Η σημαντική, όμως, αυτή βοήθεια ήταν χρονικά περιορισμένη, με μια ad hoc οργάνωση και κατά κύριο λόγο έξω από τα τμήματα και τις δράσεις τους.

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου, είναι ακριβώς το πώς μπορούμε να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα στις τοπικές μας κοινότητες και ευρύτερα στην κοινωνία, εφαρμόζοντας την Προσκοπική Μέθοδο. Για να πετύχουμε μια ουσιαστική συζήτηση σε βάθος, απ᾽ την οποία θα προκύψουν εφαρμόσιμα συμπεράσματα, οι κύκλοι συζήτησης θα είναι θεματικοί, καθένας από τους οποίους θα έχει την ευθύνη να κουβεντιάσει μια επιμέρους πτυχή του θέματος και να παρουσιάσει στην ολομέλεια τα αποτελέσματα, συνοδευόμενα από τουλάχιστον δύο προτάσεις εφαρμογής.

Στη συνέχεια οι Κλάδοι θα αναλάβουν τη δημιουργία προγραμμάτων που θα βασίζονται σε τουλάχιστον μία πρόταση εφαρμογής από κάθε κύκλο συζήτησης. Στόχος είναι στο Συνέδριο του 2019 να δούμε όλοι μαζί την παρουσίαση απολογισμού για τις δράσεις που προέκυψαν με ιδέες από το Συνέδριο του 2018.

Για να μπορέσει ο καθένας μας να συζητήσει το θέμα στο οποίο έχει να προσφέρει τις περισσότερες ιδέες, η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους τους βαθμοφόρους να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής με βάση την οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή στον κάθε κύκλο συζήτησης.

 

Κύκλος Πολιτικής Προστασίας

Το Σ.Ε.Π. είναι ενταγμένο στο μητρώο των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας από τότε που φτιάχτηκε το μητρώο αυτό. Με πρωτοβουλία μάλιστα βαθμοφόρων της Π.Ε.Ν.Α. λειτουργούσε για χρόνια και Ομάδα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΟΑΦΚ), με εκπαίδευση και εξοπλισμό για την παροχή Διοικητικής Μέριμνας, την οργάνωση καταυλισμών και άλλα. Σκοπός του Κύκλου Πολιτικής Προστασίας είναι να συζητήσει θέματα όπως συμβολή στη Δασοπροστασία, δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τοπικούς κινδύνους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τους Δήμους (πλημμύρες, ανεμοθύελλες, σεισμούς και άλλα), το επίπεδο σχεδιασμού, εξοπλισμού και εκπαίδευσης που έχουμε αλλά και τις προϋποθέσεις εμπλοκής ανηλίκων μελών σε δράσεις πρόληψης και αρωγής πληγέντων.

 

Κύκλος Βοήθειας στο Συνάνθρωπο

Η Καλή Πράξη, ο κόμπος που δέναμε στο μαντήλι, η γιαγιά που θέλει να περάσει το δρόμο… Στόχος του Κύκλου είναι να συζητήσει για τις δράσεις προσφοράς, τη διάρκεια και τη συνέχειά τους, τρόπους προσφοράς στο συνάνθρωπο που ξεφεύγουν από τα κλασσικά (σκεφτείτε πόσο θα βοηθούσε έναν ηλικιωμένο ένας πρόσκοπος αν του συμπλήρωνε μια ηλεκτρονική αίτηση), τις συνεργασίες και συμμαχίες με άλλους φορείς για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων στην κάθε γειτονιά, αλλά και το πώς η προσφορά στην κοινωνία θα γίνει βίωμα στα ανήλικα μέλη και μέρος του προσκοπικού παιχνιδιού.

 

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή του 26ου Συνεδρίου Βαθμοφόρων της Π.Ε.Νοτ. Αττικής, Αντώνης – Φοίβος Νομικός, ΥΣ 2ο ΣΠ Βύρωνα

[1] Ανακοίνωση ΓΕ 63/2018 ‘Η Προσκοπική Μέθοδος’

Συνέδριο ΕΚΣ 2018

Παρακάτω θα βρείτε ό,τι αφορά στο προσεχές Συνέδριο των ΕΚΣ:

 

330-(Αν.42-2018) ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΓΣ ΕΚΣ -2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Κ.Σ. Π.Ε.Ν.Α.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11_2018

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 12_2018

 

υποψηφιοτητα ΓΣ ΕΚΣ

 

 

Για οτιδήποτε αφορά το 26ο Συνέδριο Βαθμοφόρων της ΠΕΝΑ, πατήστε εδώ: http://penotiasattikis.gr/?p=1600

 

Για την Συνάντηση ΕΠΠ πατήστε εδώ: http://penotiasattikis.gr/?p=1607

Συνάντηση ΕΠΠ

Παρακάτω θα βρείτε ό,τι αφορά στην προσεχή συνάντηση των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων της Π.Ε. Νότιας Αττικής:

 

331-(Αν.43-2018) ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΓΣ ΕΠΠ

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11_2018

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 12_2018

 

υποψηφιοτητα ΓΣ ΕΠΠ

 

Για οτιδήποτε αφορά το 26ο Συνέδριο Βαθμοφόρων της ΠΕΝΑ, πατήστε εδώ: http://penotiasattikis.gr/?p=1600

 

Για το Συνέδριο των ΕΚΣ πατήστε εδώ: http://penotiasattikis.gr/?p=1614&preview=true

LoGo_PENA

26o Συνέδριο Βαθμοφόρων Π.Ε. Νότιας Αττικής

Παρακάτω θα βρείτε ό,τι αφορά στο 26ο Συνέδριο Βαθμοφόρων Π.Ε. Νότιας Αττικής:

 

υποψηφιοτητα ΓΣ βαθμοφοροι

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 12_2018

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11_2018

 

329-(Αν.41-2018) 26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΝΑ

 

Για την Συνάντηση ΕΠΠ πατήστε εδώ: http://penotiasattikis.gr/?p=1607

 

Για το Συνέδριο των ΕΚΣ πατήστε εδώ: http://penotiasattikis.gr/?p=1614&preview=true